Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» Повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди

Дата: 08.05.2024 17:44
Кількість переглядів: 28

 

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди

 

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «ОККО-ДРАЙВ» (ТОВ «ОККО-ДРАЙВ»)

Ідентифікаційний код суб’єкта господарювання за єДРПОУ: 39228137

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти: 82660, Львівська обл., Стрийський р-н, смт. Славсько,  вул. Франка Івана, 14-А, тел: +38(032) 29-89-601,  office@gng.com.ua

Місцезнаходження об’єкта: АЗС №15 (88000,  Закарпатська область, Тячівський район, с. Солотвино, вул. Спортивна, 98).

  • отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючих об’єктів  АЗС №15, які відносяться до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.
  • про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: У  2006р. розроблений  робочий проект «АЗС  стаціонарного типу  в смт. Солотвино по вул. Спортивній, 98 в Тячівському районі Закарпатської обл.), проведена  комплексна експертиза  проекту (позитивний  висновок    Закарпатської обласної служби Української державної інвестиційної експертизи  №829 від  21.08.2006р.) та  екологічна експертиза  проекту  Державнми  управлінням екології та природних ресурсів в Закарпатській області (висновок  №2393/12 від 20.08.06р.). Після проведеної реконструкції,  АЗС №15 введена в експлуатація згідно з Актом державної технічної комісії про готовність закінченого будівництвом об’єкта до експлуатації 2007р.  і затвердженим розпорядженням голови  Тячівської РДА №679 від 29.12.2007 року.
  • процедури ОВД не є необхідним, оскільки об’єкт введений в експлуатацію до введення в дію ЗУ «Про ОВД»,  що визначено ст. 17 цього закону в п 1 і 2. Також за період експлуатації об’єкт не зазнав змін передбачених   пунктом 22 частини другої та пунктом 14 частини третьої статті 3  ЗУ «Про ОВД».

Загальний опис об’єкта. ТОВ «ОККО-ДРАЙВ»   спеціалізується на торгівлі паливом на АЗС (потужністю до 200 заправок на добу по світлим нафтопродуктам та 100 заправок на добу по скрапленому/зрідженому газу) і оснащена  стаціонарного типу з комплексом будівель для прийому, зберіганню та відпуску нафтопродуктів  з підземним розміщенням резервуарів для нафтопродуктів, модулем АГЗП та  із стаціонарно встановленими ПРК. Заправка автомобілів та інших видів транспорту здійснюється дизельним паливом (ДП ЕВРО, ДП Пульс),   бензином ( А-95 ЕВРО, А- 95  Пульс)  та скрапленим/зрідженим  газом (пропан-бутан).  На АЗС наявний дизель агрегат, морозильна установки та очисні споруди. На АЗС застосована сучасна технологічна схема заправлення автотранспорту з використанням сучасного обладнання, забезпеченого системами сигналізації, обліку і тощо і відноситься до найбільш екологічно безпечного обладнання  в даний час на європейському ринку  та пройшло державні випробування та допущені до застосування на Україні. Планова діяльність об’єкту не впливає на промислові, житлово-цивільні об’єкти, пам’ятники архітектури, наземні і підземні споруди та інші елементи техногенного середовища. Для АЗС №15,  СЗЗ прийнята 50м, як для багатопаливної.

 

Відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин.  Орієнтовні розрахункові максимальні потенційні обсяги викидів  по АЗС  складають  (т/рік).

Сірководень

0,000

Метан

0,039

Бензин (нафтовий, малосірчистий, у перерахунку на вуглець)

0,170

Вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець

0,000

Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом

0,000

Пропан

0,340

Бутан

0,193

Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку  на діоксид азоту

0,021

Діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки

0,002

Оксид вуглецю

0,001

Аміак

0,002

Діоксид вуглецю

1,559

Фреони

0,000

Усього для підприємства

2,327

 

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для 3 групи - не надаються.

Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин. Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин – не передбачені.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів. Перевищення гранично допустимих концентрацій  забруднюючих речовин по результатам розрахунку розсіювання в атмосфері та по фактичним вимірюванням  на межі СЗЗ та   житлової забудови не виявлено. Тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачені.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству.   Пропозиції щодо дозволених обсягів забруднюючих речовин, які віднесені до основних джерел викидів, відсутні (основні джерела відсутні); пропозиції щодо дозволених обсягів забруднюючих речовин, які віднесені до інших джерел викидів, надані в документах до дозволу і відповідають чинному законодавству. Для неорганізованих джерел викидів нормативи ГДВ не встановлюються, регулювання здійснюється за вимогами дозволу. 

Підприємство  ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» зобов’язується дотримуватись вимог природоохоронного законодавства України.

 

Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди для суб’єкта господарювання направляти в Закарпатську  обласну військову державну адміністрацію за адресою: 88000, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, 4, e-mail: admin@carpathia.gov.ua.

Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації в друкованих ЗМІ.

 

 

Представник за Довіреністю

ТОВ «ОККО-Драйв»         _______________________      Дутко А. В.

 

Інформація про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадкості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень