A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Кабінет Міністрів затвердив угоду про відкриття міжнародного пункту пропуску Біла Церква (Україна) - Сігету Мармацієй (Румунія).

Дата: 02.04.2024 18:36
Кількість переглядів: 1056

Кабінет Міністрів України затвердив угоду з урядом Румунії про відкриття нового міжнародного пункту пропуску через кордон між населеними пунктами Біла Церква (Закарпатська область, Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія). 
Фото без опису

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство, і ми маємо на меті його постійно поглиблювати», — зазначив він.

Загалом, за словами очільника уряду, на західному напрямку планується створити 9 нових прикордонних пунктів пропуску та модернізувати ще 13.

«Це дасть більші можливості для українського експорту та пришвидшить нашу секторальну інтеграцію до Євросоюзу», — резюмував Денис Шмигаль.

Новий пункт пропуску буде розрахований на пропуск 500 вантажівок на добу, близько тисячі легкових авто та 100 автобусів”, – повідомляв у серпні 2023 року заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. За його словами, будівництвом буде займатись Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, яке за рішенням Кабміну опікується автомобільними пунктами пропуску.

За інформацією міст, який сполучатиме пункт пропуску Біла Церква-Сіґету Мармацієй через річку Тиса, спроєктований на 5 смуг в кожному з напрямків: одна для автобусів, дві для легкових автомобілів і ще дві для вантажівок.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень