Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

85-річниця з дня проголошення незалежності Карпатської України та 150 років від дня народження Августина Волошина!

Дата: 18.03.2024 17:26
Кількість переглядів: 96


Фото без опису

        Здобуття автономії Підкарпатської Русі (Закарпаття) у складі Чехословаччини у жовтні 1938 р. і проголошення незалежності Карпатської України в березні 1939 р. ввійшло в історію як відчайдушна спроба українців напередодні Другої світової війни відновити національну державність на окремо взятій етнічній території як зародок майбутньої соборної України. Ці події стали другим у минулому столітті, після Української національної революції 1917–1921 рр., етапом у боротьбі українців за створення національної держави.

2024 рік на Закарпатті оголошено роком Августина Волошина, адже цього року виповнюється 150 років від дня народження, Августина Волошина, Президента  Карпатської України. 

          До 85-ї річниці проголошення Карпатської України і 150-річчя від дня народження її Президента, Героя України Августина Волошина, відділом культури Солотвинської селищної ради був проведений захід, мета якого стала привернення  уваги громадськості до постаті Августина Волошина – українського громадсько-політичного, культурно-освітнього і релігійного діяча, який протягом усього життя відстоював українську ідентичність закарпатських русинів. Ідея прагнення волі свободи відгукується і сьогодні, коли українці зі зброєю в руках виборюють право бути незалежними.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      З ім’ям Волошина пов’язані найяскравіші, героїчні й водночас трагічні сторінки боротьби закарпатців за автономію Закарпаття в межах новоутвореної Чехословацької республіки. Також, сьогодні в бібліотеках були організовані виставки книжок та тематичні презентації на тему: «Сторінки історії розповідають» та «Вони творили історію рідного краю». Завідувачі бібліотек відділу культури Солотвинської селищної ради, розповідали всім бажаючим про події, які увійшли до нашої національної історії як зразок боротьби за право українського народу жити у власній незалежній державі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень