A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Розбудова та реалізація розміщення малої авіації на території Солотвинської ТГ.

Дата: 12.03.2024 09:15
Кількість переглядів: 765

11 березня 2024 року в Солотвинській територіальній громади  відбулась зустріч з народним депутатом України Михайлом Лаба та представниками центру авіаційного забезпечення Національної поліції України стосовно реалізації проекту розміщення малої авіації на території Солотвинської ТГ.

Керівник центру авіаційного забезпечення Нацполіції України   Олександр Таран  зазначив переваги даного проєкту, які  будуть спрямовані на забезпечення потреб суспільства з надання послуг з оперативного реагування за основними напрямками: 

- аеромедична евакуація;

- рятувальні операції;

-підтримання громадського порядку;

- антитерористичні та спеціальні операції;

- охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах;

З нашого боку Солотвинська селищна рада підібрала земельну діляку для його розміщення та у подальшому будемо  підтримувати його розбудову та реалізацію.

Також в межах даного проекту  відбулась зустріч з головою колегії адвокатів повіту Марамуреш - Флоріном АндрейКуц, представниками служби надзвичайних ситуацій Румунії та Консулом Румунії у Солотвино Граціаном Флоріном Пирву, де  обговорили питання стосовно майбутньої співпраці та залучення джерел фінансування в межах проекту, про обмін досвідом та проведення спільних навчань щодо діяльності в умовах надзвичайних ситуацій та наданню медичних допомог.

Сторони повідомили, що в розробці проєкту будуть долучені представники ДСНС України та Румунії відповідно.

Даний проєкт є частиною євроінтеграційних процесів між Украхнрю  та Європейським Союзом  та націлений на уніфікацію єдиних європейських стандартів в системі малої авіації.

 Народний депутат Михайло Лаба зазначив - "Солотвинська громада  є лідером серед громад області в проектній діяльності з залучення позабюджетних коштів європейських партнерів. Тут працює потужна, фахова та професійна команда менеджерів тому і такі швидкі і якісні результати. Державі зараз необхідні залучення зовнішніх ресурсів що підсилює внутрішні спроможності обороноздатності країни."

Саме, тому будемо наполегливо працювати і продовжувати розбудовувати нашу громаду та Україну!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень