Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвинській громаді на базі КЗ "ЦБГ" відкрили аварійно-рятувальне відділення

Дата: 12.01.2024 17:28
Кількість переглядів: 876

Сьогодні реалізувався та завершився ще один етап у процесі формування Комунального закладу  «ЦЕНТР БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН» СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ - відкриття аварійно-рятувального відділення.

На заході були присутні - начальник ГУ ДСНС в Закарпатській області Роман Гудак, заступник начальника 27 прикордонного закону Максим Шевченко, заступник голови Тячівської державної адміністрації Вадим Носа, консул Румунії в Солотвині Флорін Пирву та інші представники різних структурних рівнів.Фото без опису

Фото без опису

Головна мета аварійно-рятувального відділення спрямована на забезпечення своєчасного та ефективного виконання завдань у зоні надзвичайної ситуації  та в гірський місцевості у найкоротші терміни та з мінімальними людськими й матеріальними втратами.

Аварійно-рятувалье відділення – надасть змогу проводити гірсько-пошукові рятувальні заходи, заходи щодо порятунку життя, збереження здоров‘я людей та захист населення Солотвинської громади а також туристів, гостів та подорожуючих.

У відділенні будуть працювати позмінно 8 рятувальників які забезпечені основною та спеціальною технікою.Фото без описуФото без опису

Рятувальники виїжджають в разі ДТП чи інших Надзвичайних ситуацій або при потребі гірсько-пошуково рятувальних заходів, спеціальною технікою яка оснащена для швидкого та ефективного реагування на будь які випадки які потребують їхнього втручання. Також разом з ними виїжджає фельдшер, для надання домедичної допомоги на реанімобілі РЕНО оснащений всім необхідним для перевезення постраждалих.

Фото без описуФото без опису

Координація дій та залучення рятувальників до співпраці у разі надзвичайних ситуацій, буде здійснюватися головним управлінням ДСНС у Закарпатській області.

Гостям було представлено всю спеціальну техніку та оснащення яким будуть користуватиь рятувальники під проведення рятувальних заходів, це - ФОРД РЕНЖЕР САРМ-Л оснащений аварійно-рятувальним спорядженням: гідравлічними ножицями, гідравлічним домкратом, генератором, телескопічною системою освітлення, лебідкою та іншим.; Разом із Фордом на НС виїжджає реанімобіль РЕНО оснащений всім необхідним для перевезення постраждалих. Його використовують і у разі звернення мешканців Солотвинської ТГ для перевезення хворого з медичного закладу до іншого місця призначення на безоплатній основі в межах Закарпатської області.Фото без описуФото без опису

два мотовсюдихода для гірської місцевості КОМАНДЕР МАКС 4 місний оснащений для пошуково-рятувальних дій в гірський місцевості. та Мотовсюдихід БАГІ оснащений гірсько-рятувальним спорядженням для евакуації постраждалих людей з гірської місцевості.

Фото без опису

Форд Ренджер при потребі рятувальних заходів на воді. Оснащений лодкою, гідрокостюмами, рятувальними жилетами та іншим спорядженням.

Швидка ФІАТ для транспортування тіла постраждалого внаслідок трагічних НС або за потребою мешканців ТГ або працівників правоохоронних органів до морга.

Фото без опису

Також  саме в цей день  підписано меморандум між Головним Управлінням ДСНС у Закарпатський області, Солотвинською селищною радою Тячівського району та комунальним закладом Центр безпеки громадян Солотвинської селищної ради  для ефективного реагування на надзвичайні ситуації, проведення пошуково-рятувальних робіт та забезпечення безпеки громадян. 

Фото без описуФото без опису

Це перший та єдиний комунальний заклад на території Закарпатської області який поєднав у собі три рятувальні служби, МІСЦЕВУ ПОЖЕЖНУ ОХОРОНУ, АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ ТА після відповідної сертифікації буде залучатись і як ГІРСЬКО-ПОШУКОВЕ ВІДДІЛЕННЯ.

Наголошуємо та переконливо просимо мешканців громади - в разі виникнення Надзвичайної Ситуації негайно повідомляти за єдиними номерами телефону 096-100-2-100 та 097-100-2-100.

Фото без опису

Скористайтесь службою яка створена на благо мешканців Солотвинської ТГ. 

Бережіть своє життя, здоров’я та майно!

Бережіть себе та своїх близьких!

Солотвинська селищна рада і надалі працюватиме в інтересах мешканців громади та України в цілому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень