Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвинській громаді провели дводенні навчальні візити в рамках проєкту Безпечне майбутнє

Дата: 02.11.2023 11:05
Кількість переглядів: 554

На протязі двох днів  Солотвинська селищна рада проводила навчальні візити в рамках  реалізації проєкту  "Безпечне майбутнє " який  впроваджується транскордонною операційною програмою Румунія  Україна  2014-2020, мета яких полягала в ознайомленні румунських та українських партнерів із результатами впровадження проєкту в нашій громаді. 

Головний партнер: Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (Україна), партнери - Солотвинська селищна рада (Україна), Муніципалітет м. Бая-Маре (Румунія), Муніципалітет м. Сігет (Румунія).

У межах проєкту створено систему відеоспостереження, яка відповідає усім вимогам сучасного суспільства і соціальних викликів та забезпечуватиме необхідні умови для запобігання небезпечним ситуаціям у громаді та миттєве реагування при їх виникненні, а також внаслідок взаємодії між містами-партнерами сприятиме боротьбі з транскордонною злочинністю: нелегальною міграцією, незаконним ввезенням/вивезенням товарів тощо.

 Учасники західу мали змогу ознайомитися  з роботою Дата-центру в Солотвинській громаді який розташований в приміщенні комунальної власності Солотвинської селищної ради на базі Центру  Безпеки Громадян.

 Так як ССолотвиська селищна  рада  рамках проєкту першим із чотирьох партнерів завершило будівництво системи відеоспостереження та відкрило Дата-Центр 02 лютого 2023 року завдяки чого ми мали можливість поділитися досвідом та позитивним результатом роботи системи, а саме зменшення криміногенної ситуації в громаді, що і було першочерговою метою реалізації проєкту.

Центр безпеки громадян у Солотвино включає комплексний підхід та розташування в одному місці: поліцейської станції офіцерів громади, місцеву пожежну охорону, серверної та приміщення операторів системи відеоспостереження Дата-Центр, екстренної медичної допомоги, КП «Екосолотвино», рятувальні служби.

Також учасників заходу вітали: заступник Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, консул Румунії у Солотвино Граціан-Флоріан Пирву, представники органів влади міст-учасників проєкту, прикордонної служби та фахівці з безпеки, менеджери проєкту.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень