Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвинській  громаді відбувся Черговий тренінг щодо локалізації Резолюції РБ ООН 1325.

Дата: 02.11.2023 07:44
Кількість переглядів: 447

В Солотвинській  громаді відбувся Черговий тренінг щодо локалізації Резолюції РБ ООН 1325.

Фото без опису

Навчання проводили начальниця відділу з питань сім’ї, оздоровлення дітей та запобігання сімейного неблагополуччя департаменту соціального захисту населення Оксана Пагулич і радниця голови Закарпатської облдержадміністрації з гендерних питань, голова секретаріату Коаліції 1325-Закарпаття Маріанна Колодій.

Учасникам тренінгу розповіли про особливості впровадження державної гендерної політики у Закарпатській області, реалізацію обласного плану з виконання Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир безпека» на період до 2025 року, основні напрямки діяльності Коаліції 1325-Закарпаття та основні нормативно-правові документи, що регламентують забезпечення гендерної рівності в Україні.

 

☑️«Жінки, мир, безпека» – це людино орієнтована програма, яка готує цивільне населення до викликів війни й післявоєнного стану, стосується викликів безпеки – психологічних, фізичних, економічних, соціальних, освітніх та ін..

 

Як зазначила Оксана Пагулич, за даними Радбезу ООН, результатом цілеспрямованого включення жінок у мирні перемовини стає тривалий сталий мир, тож для нас також важливо на місцевому рівні ширше залучати жінок до відновлення країни, врегулювання конфліктів і відбудови мирного життя.

 

📍«Післявоєнне відновлення – довгий шлях і нам потрібно мінімізувати ті ризики, з якими може стикнутися кожна громада. Розробка локального плану 1325 допоможе визначити реальні виклики на які необхідно реагувати та план дій з їх реалізації. Це має бути для людей і про людей», - наголосила Маріанна Колодій.

 

📍Своєю чергою, заступник голови Солотвинської ТГ Юрій Дан, який також приєднався до тренінгу, розповів про вже напрацьовані ініціативи та показав клас безпеки для  дітей.

☑️Довідково:

Навчання проводять у рамках реалізації у Закарпатській області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 „Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року та Регіональної програми сімейної, гендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми на 2021-2025 роки.

Участь взяли майже 20 осіб – представники органів місцевого самоврядування, фахівці соціальної сфери Солотвинської тергромади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень