Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Гідрологічне штормове попередження

Дата: 27.10.2023 22:30
Кількість переглядів: 285

Фото без опису

27-28 жовтня очікуються дощі часом сильні, місцями надзвичайно сильні дощі, можливі грози, вночі - зменшення інтенсивності дощів.

На річках, на фоні підвищеної водності продовжиться підвищення рівнів води з виходом води на заплаву:

  • на більшості річок області вдень 27 та вночі 28 жовтня на 1,0-2.0 м (р. Уж-с. Зарічево можливе підтоплення водозабору в м. Перечин) рівень небезпеки жовтий;
  • в нижній течії р. Боржава 28-30 жовтня на 2.5-3.0 м (підтоплення сільгоспугідь сіл. Заріччя, Сільце, Камянське, В.Ком'яти, Боржавське, Луково, Білки, автодороги Шаланки - В.Комяти) рівень небезпеки помаранчевий;
  • в нижній течії р. Латориця 28-30 жовтня на 2.5-3.0 м (затоплення заплави міждамбового простору) рівень небезпеки жовтий; - на р.Тиса, ділянці В.Бичків - Вилок, 27-28 жовтня на 2.5-3.0 м. рівень небезпеки жовтий.

В місцях проходження інтенсивних дощів, очікується формування значного місцевого та схилового стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах, внаслідок захаращення русел потічків та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селів та зсувів (рівень небезпеки помаранчевий).

По мірі розвитку синоптичної ситуації будуть уточнюватись гідрологічні прогнози.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень