Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Відкриття дата-центру в Солотвинській громаді

Дата: 03.02.2023 10:37
Кількість переглядів: 112

Солотвинська селищна рада 2 лютого мала можливість відкрити Дата- Центр в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Безпечне майбутнє», номер проекту 1 HARD /4.3/36, Спільної операційної програми Румунія- Україна 2014-2020.

Фото без опису

Офіційне відкриття поліцейської-станції відбулося за участі начальника поліції Закарпаття – генерала поліції третього рангу Ярослава Колесника, пана консула Румунії в Солотвино Флоріна Граціана Пирву, народного депутата Миколи Галушка, а також керівника Головного управління ДСНС в Закарпатській області Романа Гудака.

Фото без опису

Фото без опису

 Відкриття такого центру передбачає закінчення процесу формування Центру Безпеки Громадян.

Центр безпеки громадян включає комплексний підхід та розташування в одному місці:

►поліцейської станції офіцерів громади,

► місцеву пожежну охорону,

►серверної та приміщення операторів системи відеоспостереження Дата-Центр,

► екстренної медичної допомоги,

► КП «Екосолотвино»,

► рятувальні служби.

Співпраця працівників ДСНС, поліції та медиків забезпечить надання громадянам ефективної екстреної допомоги. Метою Центру безпеки є не лише негайна допомога, але й профілактика та підтримка публічного порядку, пожежної безпеки та протидія проявам будь-яких порушень загалом.

Головні завдання:

–посилення заходів безпеки та захисту життя і здоров’я громадян;

–комплексна взаємодія, координація спільних дій та зусиль влади і правоохоронних органів, спрямованих на забезпечення оперативного, ефективного, злагодженого реагування на надзвичайні події та загрози, запобігання та подолання небезпечних ситуацій, збереження спокою та нормальної життєдіяльності громади

–надання своєчасної, оперативної допомоги мешканцям територіальної громади в боротьбі з пожежами та надзвичайними ситуаціями;

–забезпечення постійної присутності поліцейського угромаді і ефективне надання ним поліцейських послуг;

–забезпечення утримання, надійне функціонування, розширення мультисервісної оптоволоконної мережі громади;

–забезпечувати утримання, обслуговування, ремонт та розвиток системи відеоспостереження громади;

–створення єдиної мережі в яку будуть об’єднані всі камери зовнішнього відеонагляду та інші елементи системи об’єктів усіх форм власності;

–здійснювати технічну підтримку роботи Дата-Центру;

–забезпечити утримання та обслуговування комунальних доріг;

–забезпечення освітлення вуличної мережі.

Фото без опису

Вказані служби розміщуються в окремих передбачених для цього приміщеннях, з усім необхідним сучасним обладнанням та відеоспостереженням, що дозволяє контролювати стан правопорядку на території. Крім того, Центр повністю вкомплектовано транспортними засобами.

Фото без описуФото без опису

Поліцейські, які беруть участь у організації та здійсненні роботи Центру одночасно несуть службу, працюючи на поліцейській станції, і в такий спосіб підсилюють безпекову ситуацію на території обслуговування.

Начальник поліції Закарпаття Ярослав Колесник наголосив, що невдовзі до вже діючих трьох поліцейських, які несуть службу в Центрі безпеки, доєднаються нові працівники, які так само віддано працюватимуть заради безпеки та допомоги людям.

Друга  урочиста частина заходу була у ресторані Селін де відбувалася  презентація нашого проекту, поетапне його створення та реалізація. На заході були присутні 40 гостей, наші міжнародні партнери, та Українськи партнери з Івано-Франківської міської ради. Консул  Румунії в Солотвині Флорін Грацін Пирву , Флорін Андрейкуц, голова спілки адвокатів Марамуреша та представники різних силових структур. 

Фото без описуФото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень