Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Серпнева конференція освітян Солотвинської ТГ 2023 року

Дата: 05.09.2023 17:08
Кількість переглядів: 232

 31 серпня 2023 року, у приміщенні Солотвинського ліцею-інтернату з румунською мовою навчання імені М.Емінеску відбулась Серпнева конференція освітян Солотвинської територіальної громади.

Фото без опису

У конференції взяли участь перший заступник голови Солотвинської селищної ради Юрій Тимківдиректор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної адміністрації Мар’яна Марусинець з командою, працівники Управління освіти, молоді та спорту Солотвинської селищної ради, керівники закладів освіти Солотвинської територіальної громади та їх заступники, директор «Інклюзивно-ресурсного центру» Солотвинської селищної ради Віра Стойка, керівник Об’єднаної організації профспілки працівників освіти Солотвинської селищної ради Профспілки працівників освіти і науки України Юрій Ботош.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулася начальниця Управління освіти, молоді та спорту Олена Гузова. Олена Нуцівна насамперед зазначила, що сьогодні у всіх нас є можливість будувати плани на майбутнє завдяки титанічним зусиллям Збройних сил України. «Вони – непереможні! А непереможні тому, що їх виховали справжні вчителі».

Фото без опису

 

До вітальних слів з нагоди відкриття конференції долучився перший заступник голови Солотвинської селищної ради Юрій Тимків. Юрій Борисович насамперед подякував усім освітянам громади за неабияку єдність, яку вони виявляють, тримаючи освітній фронт у протистоянні з ворогом. «Ми маємо бути єдині у своєму прагненні сприяти закладів освіти і дбати про майбутнє наших дітей, адже у знаннях Вчителя є майбутнє. Вчителі виховують відповідальну особистість, патріота,  людину, яка вірить в ідеали і Україну, в силу українського прапора і в Бога. Від Вас залежить дуже багато. Дякую за невтомну працю і за те, що вселяєте віру в майбутнє, державу і в себе. Якщо ми працюватимемо разом, перемога точно буде за нами, адже ми – великий український народ».

Фото без опису

 

До вітань долучилася директорка Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної адміністрації Мар’яна Марусинець. Мар’яна Михайлівна подякувала освітянам за сумлінну працю, спрямовану на виховання розумних і талановитих учнів.

Фото без опису

 

Під час конференції обговорювалися питання освітньої діяльності закладів освіти Солотвинської територіальної громади 2022-2023 навчального року, матеріально-технічне забезпечення, кадрове забезпечення та інші спекти діяльності закладів освіти. Учасників зібрання ознайомлено із завданнями, які є актуальними у 2023-2024 навчальному році. Визначено стратегічні цілі та пріоритетні напрями розвитку освіти в громаді.

 

Також актуальним питанням залишається інклюзивна освіта.

Директорка «Інклюзивно-ресурсного центру» Солотвинської селищні ради Віра Стойка розповіла про організацію освітнього процесу на засадах рівності та інклюзивності. «У чому суть інклюзивного навчання? Насамперед суть інклюзії у адаптації дитини в соціумі у вигляді освітнього процесу. Оскільки кожна дитина має право на освіту, то в освітніх закладах мають враховувати потреби дітей та можливість різного сприйняття навколишнього середовища. Звичайно, для різних категорій школярів існують різні навчальні заклади, де можуть навчатися діти з однаковими відхиленнями або специфічними здібностями, але практика показує, що дітям легше адаптуватися не в замкнутому соціумі ідентичних особистостей, а в різноманітному та різнобічному, як це відбувається у більшості дітей у світі. Тому ми докладаємо максимум зусиль для створення якісного інклюзивного навчання в Солотвинській територіальній громаді».

Фото без опису

 

До виступів приєднався керівник Об’єднаної організації профспілки працівників освіти Солотвинської селищної ради Профспілки працівників освіти і науки України Юрій Ботош. Юрій Юрійович привітав освітян з початком нового навчального року, та веселих і щасливих буднів, радісних і захоплюючих вихідних, великих успіхів і неповторних здібностей, цілеспрямованості і вірних знань, міцного здоров’я і гарного настрою.

Фото без опису

 

Вітаємо з початком нового навчального року! Нехай цей рік почнеться вдало і проходить успішно, нехай кожен день знаменується нехай навіть і маленькою, але перемогою, нехай отримані знання і навички відкривають перед тобою нові двері до мрій, інтересів і рекордів. Мирного неба. Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень