A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

День Незалежності України в 2023 році в Солотвинській громаді

Дата: 24.08.2023 13:40
Кількість переглядів: 500

24 серпня 2023 року Україна відзначає 32-й рік незалежності в умовах повномасштабної війни. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці.

Фото без опису

Історія цього свята -  24 серпня 1991 року Верховна рада УРСР ухвалила постанову та Акт проголошення незалежності України. День Незалежності України віддзеркалює одвічне прагнення українського народу до єдності та суверенності. Рішення про проголошення незалежності базувалося на результатах всенародного референдуму, на який винесли лише одне запитання – «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?». Понад 90% українців в усіх областях країни висловили схвальну думку. 24 серпня 1991-го було скликано позачергове засідання Верховної Ради УРСР на якому за незалежність України проголосували 346 депутатів. Жовто-блакитний державний прапор України офіційно затвердили, як державний символ України. 

Для святкування та вшанування полеглих героїв, які віддали своє життя за незалежність нашої держави, представники Солотвинської селищної ради та різних структур та представники прикордонної служби  і митної служби зібрались перед будівлею Міжшкільного ресурсного центру Солотвинської селищної ради  де  урочисто підняли Державний Прапор України - молодший сержант Юрій Роздобудько під  виконання  Державного Гімну України народним духового аматорського оркестру відділу культури Солотвинської селищної ради.

Фото без опису

  Народний камерний хор «Бельканто» виконав твір «Молитву за Україну». Селищний голова Василь Йовдій, перший заступник Юрій Тимків, начальник відділення інспекторів прикордонної служби – майор Ігор Панчук та  майор та виконуючий обов’язків начальника митного поста Солотвино Закарпатської митниці Олександр Поварніцин мали честь покласти лампадки та квітки до пам’ятника Божої Матері.

Також на заході були присутні високоповажні гості представники Благодійного Фонду "AMAR" із Англії. AMAR – це відзначена нагородами благодійна організація , яка створює та покращує життя та засоби до існування деяких із найбідніших і найбільш знедолених людей у ​​світі, який очолює Баронеса ЕММА НІКОЛСОН Вінтербурська. 

Фото без опису

Українці, з Днем Незалежності всіх нас! Віримо в нашу перемогу, в наших воїнів, в силу нашого духу! Нехай наша батьківщина цвіте і розвивається. Ми українці - і пишаємося цим!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень