Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвинській громаді відзначили День Української державності

Дата: 28.07.2023 11:39
Кількість переглядів: 870

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.

 

Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. Наразі цей день вшановуємо 28 липня, але уже наступного року з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесено на 15 липня. Відповідний законопроект внесений Президентом України, Верховна Рада підтримала 14 липня 2023 року.

В основі концепції державних заходів до цієї дати – тяглість і спадкоємність державотворчих традицій України від Русі до сьогодення. Ключові повідомлення День Української Державності в Україні нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Хочеться зробити висновок .Україна має величезний спадок , який ми зобовязані зберегти і примножувати . Україна вже тоді у XIV ст. була лицем Європи, нашою мовою говорили з нею рахувались. Тож ми маємо поважати самих себе тоді ми будемо не тільки географічним центром Європи , а й центром у всіх напрямках . Чого нам всім бажаю!!!

Посадовці Солотвинської селищної ради разом з футбольною командою "Марамуреш"  взяли участь у заході присвяченому святкуванню дню української державності , 

Аматорський народний орекстр будинку культури смт.Солотвино виконали гімн України. 

Вшанували всіх полеглих хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень