Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

На Закарпатті заборонили відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах

Дата: 25.07.2023 15:43
Кількість переглядів: 329

Шановні жителі територіальної громади!

Синоптики прогнозують підвищення температури повітря по всій країні. Така погода впливає не лише на самопочуття людини, а й на навколишнє середовище, зокрема збільшуючи ризик виникнення лісових пожеж.

Щоб запобігти масовим загорянням в екосистемах Закарпаття, зігдно рішення Ради оборони Закарпатської області  в умовах воєнного стану заборонено відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах та іншій самохідній техніці (крім транзитних шляхів).

Обмеження не розповсюджуються на підрозділи ЗСУ, ДПСУ, ДССТ, Держспецзв’язку, Нацгвардії, СБУ, СЗРУ, УДО, МВС, ДСНС, територіальних управлінь ДБР і БЕБ у Закарпатській області, інші військові та воєнізовані формування органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, а також на техніку, що використовується для лісогосподарських потреб.

При цьому вихід організованих груп людей у гори й лісові масиви дозволений тільки в супроводі представника лісової охорони. 

Відповідно до Постанови КМУ від 21.03.2007 р. №507 рішення Ради є обов’язковим для виконання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, які розташовані на території області, громадянами.

Нагадуємо, що спалювання сухостою розцінюється як диверсія, яка несе за собою покарання у вигляді позбавлення волі від 15 років до довічного ув’язнення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень