A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Проект ЦЕНТРУ КОМПЛЕКСОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 16.06.2023 10:14
Кількість переглядів: 370

Фото без описуОдним з пріоритетних питань в Солотвинській громаді є охоплення особливим піклуванням дітей, які мають проблеми зі здоров’ям та різними нозологіями.

Для вирішення питання прийняті рішення для створення Інклюзивно-ресурсного центру та Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю.

Центр комлексної реабілітації для дітей з інвалідністю буде розташований поряд з  Інклюзивно- ресурсним центром зі спеціально побудованими або пристосованими приміщеннями, що відповідають безбар'єрній архітектурі, санітарно-гігієнічним, протипожежним вимогам, техніці безпеки, маючи усі види комунального благоустрою діти, які прийшли до ІРЦ отримають освітні послуги та будуть залучені до програми реабілітації в даном Центрі. Це дасть комплексний підхід та змогу отримати хороший результат у досягненні поставлених цілей, як освітніх, так і покращити фізичний стан та соціальноадаптувати дітей в суспільстві.

Робота таких спеціалізованих закладів дозволить залишати в ньому дитину-інваліда на певний час наприклад від 9.00 до 16.30, тим часом  батьки можуть влаштуватися на роботу, або просто спокійно не відчуваючи тривоги  за свою дитину, яку вони залишили вдома, відвідати лікаря, чи мамі сходити до перукаря, довіривши її професіоналам, які  зможуть визначити її особливі потреби та індивідуально підійти до реабілітації, соціалізації та  виховання під професійним наглядом.  Батькам, які працюють, не обов’язково влаштовувати дитину-інваліда на тривалий час в інтернатні заклади. Необхідний догляд вона отримає в даних закладах, а ввечері повертатиметься додому до батьків до сім’ї.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень