A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

День Героїв у закладах освіти Солотвинської ТГ

Дата: 23.05.2023 18:05
Кількість переглядів: 207

Щорічно 23 травня українці відзначають неофіційне свято - День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і просто зараз ведуть боротьбу проти російської армії за нашу свободу. Це горде і одночасно сумне свято - багато українських героїв розплатилися життям заради своєї країни.

День Героїв України - історія свята

День Героїв 23 травня був заснований в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН). День цей обрали невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму. 

Починаючи з 1992 року свято ставало все більш популярним. У День Героїв вітають усіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям та воїнам армій УНР та УПА, а тепер ще воїнам АТО та російсько-української війни.

До відзначення цього свята долучились і заклади освіти Солотвинської територіальної громади. Педагогами проведені виховні години з метою вшанування мужності та героїзму захисників держави різних часів та епох, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників збройної боротьби. Також учні написали Героям листи подяки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень