Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Україні запускають проект із оздоровлення і відпочинку дітей які потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Дата: 12.05.2023 16:29
Кількість переглядів: 418

Кабінет міністрів погодив пропозицію Міністерства соціальної політики щодо реалізації протягом 2023 року експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги і підтримки, за принципом "гроші ходять за дитиною".

Для реалізації проекту залучать дитячі оздоровчі табори державних підприємств "Міжнародний дитячий центр "Артек", "Український дитячий центр "Молода гвардія"; і дитячі заклади вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових обʼєктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні. 

Дитячі центри відпочинку та оздоровлення будуть отримувати кошти за відпочинок кожної дитини, а діти та їхні родини, у свою чергу, зможуть обирати, де їм відпочивати.

Відтепер рожини з дітьми, які опинились в найбільш складних умовах- один з батьків( особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/ зареєстровано на території Дніпропетровоської, Донецької, Запорізької , Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської Херсонської та Чернігівської областей, що виховується в малозабезпеченій сімї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю ( здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сімї. 

Батьки ( особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають вищезазначеним критеріям, отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуз з оздоровлення та відпочинку електронниим повідомленням. Зокрема, за наявності у отримувача бюджетної допомоги втсановленого мобільного застосунку "ДІЯ" на електронному носії, йому автоматично надійде повідомлення про можливість отримання бюджетної допомоги.

Кошти перераховуються отримувачу на кожну дитину у розмірі пяти прожиткових мінімумів ( 14,165 тис.грн) для дітей віком 6-18 років, один раз на рік у грошовій безготівковій формі на відкритий поточний рахунок  фз спеціальним режимом використання в акціонерному товаристві комерційний банк "ПриватБанк" за умови, що дитині отриувача в поточному році  уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого саморвядування не надавалася путівка до дитячих закладів оздоровлення    та відпочинку,  в яких закупівля послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки здійснюється за рахунок коштів, передбачених  іншими бюджетними програмами. 

Ці гроші батьки  зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення вбо відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії які розташовані в карпатському регіоні ( Львіська,  Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька. Тернопільська обл), інформація про які міститься у Державному реєстрі майнових обєктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровичих закладів для дітей, які відповідають вищенаведеним критеріям, з них у Закарпатській області 10.   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень