A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Організація позаурочної роботи, змістовного дозвілля у позашкільних навчальних закладах Солотвинської територіальної громади

Дата: 11.05.2023 09:39
Кількість переглядів: 187

Відповідно до вимог Законів України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, „Про охорону дитинства” та з метою аналізу стану виховної і профілактичної роботи з дітьми, організації змістовного дозвілля, залучення до гурткової роботи дітей із соціально незахищених категорій у позашкільних навчальних закладах, 9 травня 2023 року, керівники соціальної сфери здійснили робочий візит до закладів культури Солотвинської громади.

Директор Нижньоапшанської школи мистецтв (ШМ) ЛАВРЮК Наталія Михайлівна, наголосила на те що в умовах, коли пандемія та війна надовго обмежила можливості дітей виступати на сцені, виїжджати на конкурси до інших міст, у ШМ, роблять усе (у межах дозволеного), щоб юні музиканти виступали перед глядачами якнайчастіше. Звичайно ж без допомоги, терпіння та підтримки батьків, складно було б досягти хороших результатів. Кожен виступ на сцені – це крок до перемоги!

 Солотвинську школу мистецтв (ШМ) очолює ВАЙНАГІ Єва Костянтинівна - активна, енергійна людина, дуже віддана своїй роботі. За роки її керівництва закладом  розпочався новий етап творчого зростання і активної діяльності школи, учні школи успішно виступають не тільки в області, а й за кордоном. Все більше вихованців закладу вирішують пов'язати своє майбутнє життя з мистецтвом і вступають до вищих мистецьких закладів.

З метою посилення роботи з попередження бездоглядності серед дітей, забезпечення їх інтересів та зайнятості в позаурочний час, начальник служби у справах дітей рекомендує звернутися до керівників органів освіти, культури, спорту тощо для більш широкого залучення до участі гуртках, секціях, студіях на безкоштовній основі дітей соціально-незахищених категорій, схильних до скоєння правопорушень.

ПРИМІТКА Навчання та виховання дітей різного віку здійснюється у позаурочний та позанавчальний час, в залежності від затверджених розкладів занять. У канікулярні, вихідні, святкові та неробочі дні заклади працюють за окремим планом.

Зарахування дитини до 1 класу Нижньоапшанської ШМ або Солотвинської ШМ здійснюється на підставі заяв батьків та конкурсного відбору (вступних іспитів, прослуховувань, співбесіди), які проходять безпосередньо у закладі. У випадку наявності у закладі вакантного місця, приймання учнів може здійснюватися і протягом навчального року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень