Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

З Днем Європи

Дата: 09.05.2023 09:20
Кількість переглядів: 257

Щороку  9 травня в Україні святкуватимуть День Європи замість Дня перемоги. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський 8 травня №266/2023.

«Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися за всіма напрямками: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій — рішучістю, проти ракетного терору та зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи — нашої союзниці. Яка ніколи не називає Україну „вигаданим“ чи „штучним“ утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу», — зазначив Зеленський.

Вже другий раз Україна відзначає День Європи перебуваючи у стані повномасштабної війни проти російського агресора.  Війна російського агресора з Україною жорстоко нагадує нам, наскільки актуальною та важливою є взаємопідтримка усього європейського континенту.

Відродити європейську мрію та активізувати європейську інтеграцію – це обов'язок кожного з нас. Однак війна довела нам, що для захисту життя і здоров'я громадян та збереження нашої економіки Європейський Союз має вжити рішучих дій, відповідних загрозливим нам небезпекам.

День Європи поєднав місцеві та європейські історичні надбання та ментальні цінності, представляє культурні рішення європейських проблем, роблячи нашу громаду, як і всю країну більш інклюзивним, демократичнішим, культурнішим та кращим місцем для життя.

Цьогоріч День Європи в Україні має особливе значення, адже українці боронять демократичні європейські цінності ціною власного життя, захищаючи не лише Україну від російського загарбника, але і всю Європу.

Це день єдності України та Європейського Союзу перед обличчям спільної загрози. Сьогодні Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з Україною, надаючи всебічну підтримку Україні та українцям від військової до гуманітарної. Разом ми є потужною силою для оборони цінностей вільного демократичного світу, таких як верховенство права, свобода, демократія, рівність та повага до прав людини і людської гідності.

Фото без опису

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень