Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Актуальна інформація щодо розміщення реклами на території Солотвинської ТГ

Дата: 03.04.2023 16:59
Кількість переглядів: 404

Важлива інформація!

До відома суб’єктів господарювання, які здійснюють

свою діяльність на території Солотвинської селищної ради!

 

Шановні мешканці територіальної громади доводимо до Вашого відому, що відповідно до вимог ст. 6 Закону України «Про рекламу» мовою реклами є державна мова. Особливості використання у рекламі мов корінних народів і національних меншин України визначаються законом, що регулює порядок реалізації прав корінних народів, національних меншин України.

Відносини, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами  у населених пунктах та порядок надання дозволів на розміщення такої реклами передбачені в Типових правилах розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 № 2067 (надалі Правил). На місцевому рівні вказані правовідносини передбачені Правилами розміщення зовнішньої реклами на території Солотвинської територіальної громади, які затверджені рішенням виконавчого комітету Солотвинської селищної ради від 18.10.2021 року № 114.

Так, відповідно до п. 3 Правил зовнішня реклама розміщується на підставі дозволів та у порядку, встановленому виконавчими органами сільських, селищних, міських рад відповідно до цих Правил.

Згідно пунктів 9, 10 Правил для одержання дозволу заявник подає до робочого органу (виконкому селищної ради) відповідну заяву, до якої додаються:

  • фотокартка або комп'ютерний макет місця (розміром не менш як 6 х 9 сантиметрів), на якому планується розташування рекламного засобу та ескіз рекламного засобу з конструктивним рішенням;

Строк видачі дозволу або надання письмового повідомлення про відмову у його видачі становить 10 робочих днів.

Недотримання вищевказаних вимог та самовільне встановлення об’єктів зовнішньої реклами є порушенням п. 1.8.  Правил благоустрою населених пунктів Солотвинської територіальної громади та тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Санкція вказаної статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (від 850 грн. до 1700 грн.)

У зв’язку з цим, рекомендуємо всім суб’єктам господарської діяльності (фізичні особи-підприємці, юридичні особи), які здійснюють свою діяльність на території Солотвинської територіальної громади вжити відповідних заходів щодо дотримання вимог чинного законодавства під час розміщення зовнішньої реклами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень