Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Просимо зголоситися небайдужих мешканців Солотвинської ТГ, які бажають долучитися до створення добровільної пожежної охорони для забезпечення швидкого реагування та допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Дата: 05.12.2022 19:31
Кількість переглядів: 173

Добровільна пожежна дружина (команда) – найбільш ефективне добровільне протипожежне формування яке здатне ліквідувати пожежу з допомогою первинних засобів пожежогасіння на початковому етапі її розвитку з мінімальними затратами. Якщо пожежу не ліквідувати на стадії нестійкої інтенсивності горіння то в подальшому ця інтенсивність зростає і наступає лавиноподібний процес, який супроводжується тяжкими наслідками та значними матеріальними збитками.

Основними завданнями пожежно-рятувальних підрозділів добровільної пожежної охорони є забезпечення пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та нещасних випадків на них, гасіння пожеж, рятування людей, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.

Розрахунки вказують на те, що підрозділи Державної пожежної охорони за викликом зможуть прибути на об’єкт в міській місцевості тільки через 20 хвилин з моменту виникнення пожежі, в сільські місцевості час слідування до місця виклику інколи трохи довший. За таких умов пожежі часто набувають піку свого розвитку, завдаючи непоправимих збитків.

Для цього і слід створювати добровільні пожежні дружини (команди), щоб попередити виникненню пожежі чи будь-якої іншої нестандартної ситуації, а в разі її виникнення – швидкої ліквідації.

Просимо зголоситися небайдужих мешканців селища Солотвино, які бажають долучитися до створення добровільної пожежної охорони для забезпечення швидкого реагування та допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Участь у добровільній пожежній охороні відбувається  повністю на волонтерських засадах!

В  селищі Солотвино буде зберігатись пожежна машина ЗИЛ та первинні засоби пожежогасіння: вогнегасники, лопати, хлопавки тощо.

На далі у кожному населеному пункті будуть визначені такі же місця, де зберігатимуться первинні засоби. 

 

Ті, хто виявить бажання стати добровольцем пожежної охорони, можуть звернутися до Солотвинської селищної ради та отримати усю необхідну інформацію та записатися в склад такої охорони 

Звертатися слід за адресою: смт.Солотвино, вул. Харківська, 1.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень