A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В закладах освіти Солотвинської громади розпочався профілактичний рейд на тему "Відповідальність за розпиття алкогольних напоїв неповнолітніми"

Дата: 07.11.2022 16:47
Кількість переглядів: 446

 В Україні щороку через  алкоголь помирають понад 40 тисяч людей. На даний час значної актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнокуріння серед неповнолітніх. 

      Починаючи з 7 листопада 2022 року, в Солотвинській громаді проводиться  профілактичний рейд на тему „Відповідальність за розпиття алкогольних напоїв неповнолітніми” по всім закладам загальної середньої освіти Солотвинської селищної ради.

Сьогодні в Нижньоапшанському ліцею „Апша” для проведення вищезазначеного рейду на чолі з заступником селищного голови Солотвинської селищної ради було залучено керівництво Управління освіти, молоді та спорту, інспектора ювенальної превенції Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області та начальника служби у справах дітей Солотвинської селищної ради.

Було обговорено з учнями 8 - 11 класів такі питання, як:

      - Наслідки алкогольного сп’яніння;

  - Наслідки тривалого зловживання алкоголем;

      - Відповідальність за вживання алкогольних напоїв неповнолітніми.

 

Не забувайте про те, що:

 - якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п'яному вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка - правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання.

- якщо ж дитині від 16 до 18 років, то за розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях, правоохоронцями складається протокол на неповнолітнього за ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п'яному вигляді».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень