Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Нова Постанова Кабміну у сфері публічних закупівлях

Дата: 19.10.2022 22:22
Кількість переглядів: 262

Нові постанова вже діє!

Публікація в Урядовому Кур’єрі ?? https://bit.ly/kurier_postanova 

Це значить, що вже відсьогодні усі публічні закупівлі відбуваються за правилами, визначеними постановою №1178. З її текстом можна ознайомитися за посиланням ?? https://bit.ly/postanova_1178 

Тож що змінюється? 

? По-перше, постанова запровадила мінімальний набір процедур та єдині правила для всіх закупівель на час воєнного стану. Власне, процедур усього три — відкриті торги з особливостями, Prozorro Market, або звітування, якщо є підстави укладати прямий договір. 

? Завдяки суттєвому скороченню строків відкриті торги з особливостями дають змогу провести тендер удвічі швидше, ніж раніше. Так оголошення має бути оприлюднене замовником не пізніше ніж за 7 днів до кінцевого строку подання пропозицій (раніше було 15). 

? Крім того, закупівля може відбутися з 1 учасником, немає обмеження в 10 % при піднятті ціни за одиницю в разі коливання цін на ринку.  

? На відміну від спрощених закупівель, тут діятиме оскарження, і в учасників буде можливість захистити свої права в АМКУ. Водночас сама процедура оскарження буде скорочена. 

?Поріг для проведення відкритих торгів для товарів і послуг — 100 тис. грн, для послуг з поточного ремонту — 200 тис. грн, робіт — 1,5 млн грн.  

?Постанова також дозволяє максимально використовувати переваги Prozorro Market. Так, знімаються обмеження щодо максимальної суми закупівлі в каталогах. Тож замовники зможуть в необмеженій кількості купувати типові товари (пальне, електроенергію, продукти, ліки та медвироби), використовуючи механізм запиту цінових пропозицій. 

?Купувати російські та білоруські товари, як і укладати договори з учасниками з цих країн чи компаніями, бенефіціарними власниками яких є резиденти РФ чи Білорусі — заборонено. 

Бажаємо успішних закупівель і будемо завжди раді допомогти на цьому шляху.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень