A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Особливості отримання житлових субсидій та пільг в грошовій готівковій формі внутрішньо переміщеними особами за місцем перебування на обліку.

Дата: 18.10.2022 11:52
Кількість переглядів: 296

Особливості отримання житлових субсидій та пільг в грошовій готівковій формі внутрішньо переміщеними особами за місцем перебування на обліку.

 

         Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.215 „ Про особливості нарахування та виплати грошових допомог,пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану” виплата житлових субсидій та пільг в грошовій готівковій формі продовжується на період воєнного стану та один  місяць після його закінчення. Для одержувачів житлових субсидій та пільг з тимчасово окупованої території України, зони бойових дій нарахування та виплату здійснюється централізовано ІОЦ Мінсоцполітики України шляхом перерахування належних  сум  на відкриті рахунки в банку.

В інших випадках продовжується виплата та автоматичне призначення на опалювальний період без звернення заявника структурним підрозділом соціального захисту населення за місцем перебування ВПО як одержувача житлових субсидій, пільг.

  З метою уникнення подвійного нарахування та виплати рекомендуємо у випадку звернення внутрішньо переміщених осіб за призначенням житлової субсидії,пільг, за місцем перебування на обліку як ВПО, рекомендуємо протягом жовтня, листопада  перевірити карткові рахунки на зарахування коштів житлової субсидії,пільг у грошовій готівковій формі.

   Оскільки, якщо буде зареєстровано заяву від ВПО, виплата житлової субсидії,пільг автоматично припиняється. Звернення розглядається в порядку відповідно норм чинного законодавства, на загальних підставах без врахування винятків. Обмін електронними картками щодо одержувачів житлових субсидій пільг, не передбачено.

 Водночас звертаємо увагу, що право на отримання житлової субсидії ВПО, у разі відсутності інформації про зарахування коштів на картковий рахунок, буде реалізовано Головним управлінням  Пенсійного фонд України в Закарпатській області  з початку опалювального періоду, ( 15 жовтня) у грудні 2022 року, шляхом реалізації пункту 6 Постанови. 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень