Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвині відбулась нарада з питань розвитку транскордонних проєктів

Дата: 17.02.2022 11:16
Кількість переглядів: 513

15 лютого Солотвинський селищний голова Василь Йовдій  взяв участь у зустрічі з питань розвитку транскордонних проектів між Румунією та Україною на період 2021-2027 років, оргагізованою Консульством Румунії в Солотвині спільно  з Закарпатською обласною державною адміністрацією.

Участь у заході взяли керівництво області голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк,  в.о. голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, керуюча справами  обласної ради Мирослава Ливч.

Мета такої зустрічі є залучення широкого кола представників самоврядування – налагодження особистих та професійних зв’язків між головами прикордонних громад для подальшої спільної роботи у межах Програми Interreg NEXT Румунія – Україна 2021-2027.

Під час зустрічі експертами з Регіонального офісу прикордонного співробітництва (BRCT) у Сучаві,  було презентовано нову програму співпраці Румунії та України на 2021-2027 роки (Програма Interreg NEXT RO-AU), яка буде затверджена до кінця цього року.

Програма Interreg NEXT RO-UA зосереджується переважно на екологічній, медичній та соціальній сферах.

Зокрема, метою програми є підвищення рівня охорони та збереження природного біорізноманіття, зеленої інфраструктури, у тому числі в міських територіях, та зменшення всіх форм забруднення; забезпечення рівного доступу до медичної допомоги та сприяння доступу до систем медичної допомоги, включаючи первинну медичну допомогу та сприяння переходу від інституційної до сімейної та громадської допомоги та створення геріатричних центрів для людей похилого віку.

 Присутні на зустрічі представники румунських та українських органів державно влади отримали низку вичерпної інформації та реальну підтримку щодо процедур, яких слід дотримуватися в перспективі нової програми Interreg NEXT Румунія-Україна 2021-2027, бюджет якої може досягти приблизно 50 млн. євро.

Під час обговорень кожний представник органів держаної влади як з української так і з  румунської сторони мали змогу представитись та  розповісти свої практики в сфері реалізації транскордонних проєктів та свої майбутні плани.

Солотвинська селищна рада на даний час реалізовує 6 транскороднонних проєктів: 3  з них в програмі HUSKROUA, та 3 в прогармі RO-UA.

Зустріч та робота у такому форматі є безпрецедентною,  вона направлена на конкретні практичні результати в сфері залучення грантових проєктів та можливість знайти потенційного і надійного партнера в таких проєктах.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень