Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

До відома суб’єктів господарювання та мешканців Солотвинської територіальної громади!

Дата: 31.01.2022 12:41
Кількість переглядів: 1383

До відома суб’єктів господарювання

та мешканців Солотвинської територіальної громади!

Зимове утримання доріг, шляхопроводів, тротуарів та територій житлової забудови Солотвинської територіальної громади проводиться у відповідності до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», «Типових правил благоустрою території населеного пункту», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.11.2017р. № 310 та згідно Правил благоустрою населених пунктів на території Солотвинської селищної ради, затверджених рішенням п’ятої сесії VIII скликання Солотвинської селищної ради від 23.02.2021 № 113.

Доводимо до відому всіх суб’єктів господарювання та мешканців громади, що п. 7.3.5. вказаних Правил благоустрою заборонено переміщати на проїзджу частину вулиць сніг, зібраний з пішохідних доріжок внутриквартальних проїздів, дворових територій, територій підприємств, організацій, будівельних майданчиків, тимчасових об’єктів обслуговування населення.

Благоустрій є візитною карткою  кожного населеного пункту, підтримання порядку та чистоти  це оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості в цілому.

Прибирання снігу на території селища Солотвино та сіл Нижня Апша, Глибокий Потік, Топчино, Середнє Водяне та Біла Церква в зимовий період року здійснюється спеціалізованою технікою щоденно в залежності від погодних умов.

Самоврядний контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється сільськими, селищними, міськими радами та їх виконавчими комітетами.

В ході перевірок виявлено непоодинокі випадки переміщення (вивезення) снігу мешканцями населених пунктів з особистих господарств безпосередньо на проїжджу частину доріг, що ускладнює рух транспортних засобів та може призвести до виникнення аварійних ситуацій.

У зв’язку з цим, звертаємось до всіх із проханням дотримуватись норм і правил благоустрою, передбачених Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та зберігати чистоту й порядок на території населених пунктів Солотвинської  територіальної громади. 

Одночасно нагадуємо, що за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено адміністративну відповідальність за ст. 152 КУпАП,  у виді   накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.)  і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.) 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень