A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Народний камерний хор Bell Canto відзначив 30 років існування

Дата: 28.12.2021 17:40
Кількість переглядів: 509

26 грудня у Храмі Св.Іштвана (Солотвино) відбувся ювілейний концерт з нагоди 30-річчя діяльності народного камерного хору «Bel Canto».

Народний хоровий колектив упродовж 30 років творить світ краси, примножує духовну скарбничку попередніх поколінь, зігріває глядачів своїм мистецтвом, даруючи їм щастя, насолоду та неповторні враження.

Колектив об’єднав біля себе людей різних професій: працівників освіти, культури, торгівлі, медицини та інших спеціалістів. Хор - це спільний дім для кожного учасника хору, де вони діляться своїми проблемами й радощами, але не дивлячись на труднощі, всі сповнені сил та енергії, бо саме магія пісні пробуджує, згуртовує колектив, піднімає настрій, додає оптимізму та любові до життя.

Теплими словами привітали слухачів керівник колективу Єва Вайнагі, начальник відділу культури Марія Влад, учасники хору Магдалина Мазур та Вівієен Сава.

Завдяки першому керівнику хору Моніці Сеньків, її таланту, нескінченній енергії, працелюбності та професійним якостям, колектив розвивався та набував творчого досвіду. Різноманітний репертуар від музики бароко, ренесансу, романтизму до творів сучасних композиторів, музика і слова яких проникали в найпотаємніші куточки серця, викликали палітру почуттів та емоцій, не лишаючи байдужим жодного слухача в залі.

Цікава і багата географія хорового колективу. У пам’яті хористів назавжди залишаться виступи не лише на сценах свого селища, району, а й сусідніх, в обласному центрі, в столиці нашої держави Києві, в Угорщині, Румунії, Словаччині. І скрізь він залишав про себе найкращі враження. Багато аматорів сцени отримали чудову практику і теорію співу, будучи учасниками хорового колективу.

Сьогодні хоровий колектив є дружнім, згуртованим, оптимістично налаштованим. І це завдяки його талановитому керівнику Єві Костянтинівні Вайнагі. Це вона, поєднуючи музику і слова, людські почуття і думки робить неймовірне. Високопрофесійна, інтелігентна, тактовна, чуйна, ввічлива, принципова, вимоглива, відповідальна, мудра – саме так її характеризують учасники хору.

Якісно підібраний і продуманий репертуар зробив виступ хору цікавим і змістовним. У виконанні хорового колективу лунали церковні, різдвяні, світські твори українською, угорською, румунською, латинською мовами.

Наприкінці виступу до ювілярів із привітальним словом звернувся заступник голови Солотвинської об’єднаної територіальної громади Янош Кочерга. Він привітав колектив зі святом, подякував за прекрасний виступ та побажав хору процвітання, довголіття, творчих успіхів і натхнення.

Колектив продовжує творити свою історію, пишучи її нові сторінки. І стає зрозумілим, що пісня для нас – це життя. Яскраве, насичене життя, наповнене морем приємних подій та моментів!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень