A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Відновлення музею  історії соляних копалень в селищі Солотвино

Дата: 04.11.2021 18:03
Кількість переглядів: 1731

Керівництво Солотвинської  селищної ради прийняло рішення про відновлення музею  історії соляних копалень, який має велике значення для майбутнього покоління та буде цікавим туристам та відвідувачам нашої громади. Музей знайомить відвідувачів з зародженням, історією та розвитком соляного промислу на Закарпатті, а також способами видобутку солі на цій території в різні історичні епохи.

Солотвинська селищна рада  виділила приміщення, яке знаходиться в належному стані для перенесення музейних експонатів, які збереглися до нашого часу з зони ризику зсувів  в наслідок  карстових проваль, до нового місця розташування артефактів.

Музей буде розташовано за адресою: смт.Солотвино вул. Європейська 10/а

Враховуючи вищенаведене, просимо небайдужих мешканців Солотвина передати за наявності різні експонати, які пов’язані з нашим селищем для подальшого розміщення в новому приміщенні музею, відділу культури Солотвинської селищної ради.

Експозиція музею, має знайомити відвідувачів із знаряддями праці солекопів, різноманітними ліхтарями і світильниками, особистими речами та одягом шахтарів, різноманітними інженерними конструкціями, картами, фотографіями і документами.

Гостям Солотвина, які приїжджають на відпочинок, буде цікаво познайомитися з минулим періодом, старовинним укладом життя і унікальною атмосферою закарпатського селища. Експонати музею перенесуть відвідувачів на багато сотень років тому.

Це наша унікальна історія, яка має зберегтись належним чином!


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень