A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Святкування 615-річчя села Середнє Водяне Солотвинської територіальної громади

Дата: 18.10.2021 20:43
Кількість переглядів: 1603

17 жовтня 2021 року село Середнє Водяне відсвяткувало 615-річчя від дня першої письмової згадки.Фото без опису

 З нагоди ювілею у Середньму Водяному відбулося святкування. Урочиста частина Дня села розпочалася з вітального слова першого заступника Солотвинського селищного голови  Юрія Тимківа, старости села Олени Шовак, керівника Центру первино-медико санітарної допомоги Солотвинської селищної ради Вікторії Бобуська та отця Георгія Алб настоятеля православного храму різдва Пресвятої Богородиці у селі Середнє Воядне.

Фото без опису

Фото без опису

 

Представники Солотвинської селищної ради вручили старості села сертіфікат на медичне  обладнення а саме,  автоматичний гематологічний аналізатор, що дасть змогу мешканцям села зробити безкоштовні аналізи.

Староста села  нагородила грамотами односельчан, які долучаються до розвитку культури, науки та спорту.

Фото без опису

Чудову – різноманітну тематично та насичену змістовно – програму представили творчі колективи села. На сцені виступили  педагогічний та учнівський колектив Середньоводянського опорного закладу загальної середьної освіти. Представили свої номери й гості – творчі колективи з інших   населених пунктів Солотвинської громади.

Фото без опису

Фото без опису

Пізніше на сцену для привітань піднялися селищний голова Василь Йовдій з гостями із комуни Лепуш повіт Марамуреш, Румунія Крістіною Буда та консулом Румунії  в Солотвині Граціаном Флоріном Пирву.

Фото без опису

Фото без опису

 Самим очікуваним та бажаним гостем на святі був найвідомішій румунський співак,  лауреат безлічних премій, народний артист Республіки Молдова "FUEGO" , який своїм феєричним виконанням   знаменитих румунських хітів підкорив публіку з найменьшого до найстаршого покоління і ці емоції та чудові  гуляння запамятаються на довгий час в історії села та громади в цілому. 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Історична довідка про село Середнє Водяне

Сере?днє Водяне? — село в Солотвинській селищній громаді Тячівського району Закарпатської області України. Колишня назва — Середня Апша (рум. Ap?a de Mijloc). Населення становить 6689 осіб. Переважна більшість мешканців села румунської національності.

Середнє Водяне розташоване над річкою Апшицею, у передгір'ї Карпат.

У селі збереглися дві закарпатські дерев'яні церкви, присвячені святому Миколаю — верхня й нижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень