A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Увага! 1 липня 2021 року спливає термін подання документів на отримання дотації за утримання кіз та овець

Дата: 22.06.2021 16:54
Кількість переглядів: 1229

Доводимо до Вашого відома Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 № 517), далі Порядок.

Відповідно до Порядку бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Дотація за утримання кіз та овець – надається юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня 2021 року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову.

Алгоритм отримання дотації:

Крок 1. Підготувати для отримання дотації за утримання кіз та овець  документи:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.

Крок 2. Подати документи до 01 липня поточного року до структурних підрозділів облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку.

Документи подаються до Департаменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації за адресою: 88008, м. Ужгород, пл. Народна, 4, кабінет 247 ( тел. ( 0312) 630446, 066-26-36-809

 (Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу. Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.)

Крок 3. Отримати бюджетні кошти на рахунки відкриті у банку.

Звертаємо увагу: для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками кіз та овець, дотація нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначене у формі № 24 (річна) та підтверджене Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин. 

Для нарахування дотації за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є фізичними особами-підприємцями, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, дотація нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначене у Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року. 

У разі зменшення поголів’я кіз та овець на 1 січня наступного року порівняно з поголів’ям, на яке було отримано дотацію за утримання кіз та овець, бюджетні кошти, отримані суб’єктами господарювання, які є власниками кіз та овець, повертаються до державного бюджету в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень