A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

В Солотвинську шахту №9 запустили робота для збору даних

Дата: 18.06.2021 10:57
Кількість переглядів: 2195

Фото без опису

17  червня в селищі Солотвино відбулась прес-конференція щодо запуску робота в рамках реалізації проєкту                " Екологічна оцінка можливостей відновлення природніх ресурсів у Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню  басейну Верхньої Тиси через підготовку комплексної системи моніторингу РЕВІТАЛ 1" в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщинна-Словачинна- Румунія- Україна 2014-2020  Номер проєкту HUSKROUA/1702/6.1/1072

Партнери проєкту :

Мішкольцський університет (Угорщина)

Солотвинська селищна рада (Україна)

Муніципалітет Сігету-Мармацієй (Румунія)

Кошицький технічний університет (Словаччина)

Інститут геологічних наук Національної академії наук України

У соляну шахту № 9 занурили робота, який впроваджений науковцями Мішкольського університету. Робот здійснюватиме збір даних (аналіз, фотографування), котрі будуть використані для побудови плану дій щодо вирішення проблем та можливої реабілітації території тощо.

Занурившись на 450 метрів, робот фотографуватиме щосекунди у трьохвимірному зображенні, освітлення – лазерне та звичайне. Такий пристрій – єдиний у світі.

Робот розроблений за новітньою системою Unexmin. Це інноваційний метод картографування затоплених шахт, який застосовувався для вивчення уранових та мідних шахт у Португалії та Сербії.

Робот-дослідник використовуватиме неінвазивні методи для збору геологічної інформації. Його максимальна робоча глибина ~500 м, робот має форму сфери розміром 0,6 м в діаметрі, важить 112 кг, працює під землею до п’яти годин на максимальній швидкості 1-2 км/год.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень