A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Урядом урегульовано повноваження Національної соціальної сервісної служби України у сфері охорони дитинства

Дата: 15.04.2021 13:41
Кількість переглядів: 890

Сьогодні Уряд прийняв рішення „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у зв’язку з утворенням Національної соціальної сервісної служби України”. Постановою внесено зміни до 17 нормативних актів з питань захисту прав дітей.

Прийняте рішення розмежовує повноваження з питань захисту прав дітей між Міністерством соціальної політики України, що забезпечує формування політики у цій сфері, та Нацсоцслужбою, яка її реалізує.

Функціональне розмежування дозволить скоординувати дії органів влади і органів місцевого самоврядування для забезпечення прав дітей, проведення соціальної роботи, впровадження сервісного підходу до надання соціальних послуг за принципом їх максимальної доступності для жителів територіальних громад, а також забезпечить державний контроль за дотриманням вимог законодавства у зазначеній сфері.

Рішення вплине на якість процесів захисту прав дітей, перш за все, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в рамках пріоритетів Мінсоцполітики - зберегти родину для дитини, а для дітей-сиріт і дітей, які залишились без батьківського піклування, чи батьки яких перебувають у складних життєвих обставинах, створити умови для максимального охоплення сімейними формами виховання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень