A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Всім суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють господарську діяльність на території Солотвинської селищної ради

Дата: 01.12.2020 08:59
Кількість переглядів: 994

Згідно Доручення №1 від 20.11.2020р. Солотвинською селищною радою спільно з КП «Води Солотвина» розпочато проведення інвентаризації абонентів, роботу з виявлення фактів самовільного безоблікового водокористування, а також перевірку наявності у споживачів необхідної технічної документації (технічних умов на приєднання до централізованого водопостачання і водовідведення).

З інформації, що надходить до Солотвинської селищної ради, деякі підприємці та мешканці (споживачі) дозволяли собі самовільно підключитися до мереж водопостачання та водовідведення, чим завдають істотної матеріальної шкоди КП «Води Солотвина».

Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 за № 190 (надалі – Правилами) чітко визначено, які підключення вважаються безобліковими та які штрафні санкції за це передбачено.

Таким чином, водокористування вважається безобліковим, якщо споживач самовільно приєднався до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення або самовільно користується ними.

Відповідно до вимог Правил, самовільне приєднання до діючої системи комунального водопостачання й каналізації заборонено.

Також забороняється будь-яке самовільне приєднання об'єктів водоспоживання (у т.ч. будинків) до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення, включаючи приєднання до мереж інших споживачів.

Правилами передбачено, що для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику (споживачу) необхідно отримати технічні умови.

 З метою запобігання настанню негативних наслідків за порушення вимог Правил щодо незаконного приєднання до мереж водопостачання чи водовідведення, перш за все, необхідно звернутися із відповідною заявою до КП «Води Солотвина» про отримання технічних умов.

До 10 грудня 2020р. абонентам, які звернуться за отриманням технічних умов на офіційне підключення, технічні умови будуть надані без нарахування штрафних санкцій.

КП «Води Солотвина» застерігає своїх споживачів від самовільного приєднання до водопровідно-каналізаційних мереж, адже своїми діями ви завдаєте збитків підприємству, яке є комунальною власністю (тобто власністю громади), та в такий спосіб створюєте передумови для погіршення загального стану водопостачання, що становить загрозу для суспільних інтересів у цілому.

КП «Води Солотвина» закликає мешканців селища Солотвино і підприємців, які свого часу самовільно підключилися до мереж централізованого водопостачання та водовідведення та не мають особового рахунку, з метою уникнення сплати значних штрафних санкцій врегулювати свої відносини з підприємством належним чином, звернувшись у КП «Води Солотвина».

Докладну інформацію про вартість видачі технічних умов можна отримати, звернувшись до КП «Води Солотвина».

 

Солотвинська селищна рада

КП «Води Солотвина»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень