Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

Дозвіл на порушення об’єкта благоустрою. Що це таке, та як його отримати

Дата: 15.05.2023 15:24
Кількість переглядів: 594

Фото без описуДо відома суб’єктів господарювання, які здійснюють

свою діяльність на території Солотвинської селищної ради!

 

Шановні мешканці та суб’єкти господарювання територіальної громади доводимо до Вашого відому, що відповідно до вимог ст. 261  Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2013 № 870 «Про затвердження Типового порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів», «Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів на території Солотвинської селищної територіальної громади», затвердженого рішенням сесії селищної ради від 27.04.2023 № 2307,  порушення об’єктів благоустрою, пов’язане з виконанням суб’єктами господарювання земляних та ремонтних робіт, здійснюється на підставі дозволу на порушення об’єктів благоустрою, який видається виконавчим органом сільської, селищної, міської рад за місцем проведення робіт на підставі письмової заяви, що подається відповідною юридичною особою чи фізичною особою – підприємцем.

Дозвіл не вимагається якщо земляні та/або ремонтні роботи проводяться особами, які мають документ про право власності або право користування земельною ділянкою та у рамках підготовчих або будівельних робіт право на проведення яких оформлено  в установленому законодавством порядку.

Дозвіл видається на підставі письмової заяви на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дня реєстрації заяви.

Перелік документів, які додаються до заяви:

  • викопіювання з топографо-геодезичного плану селища (М 1:500) місця виконання земляних, ремонтних робіт або робочий проект на виконання певного виду робіт;
  • лист погодження видачі дозволу на порушення об’єктів благоустрою із зацікавленими організаціями.

Отримання дозволу є підставою для обов’язкового укладення Договору про відновлення елементів благоустрою з Солотвинською селищною радою.

Самовільне проведення вищевказаних робіт без дозволу є порушенням п. 1.8.  Правил благоустрою населених пунктів Солотвинської територіальної громади та тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

Санкція вказаної статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.)

У зв’язку з цим, рекомендуємо всім суб’єктам господарської діяльності (фізичні особи-підприємці, юридичні особи), які здійснюють свою діяльність на території Солотвинської територіальної громади вжити відповідних заходів щодо дотримання вимог чинного законодавства під час виконання земляних робіт.

 

Перелік земляних та ремонтних робіт,

для виконання яких необхідно отримати дозвіл

 

  1. Земляні або монтажні роботи, не пов’язані з прокладенням, перекладенням, ремонтом інженерних мереж і споруд.

  2. Земляні або монтажні роботи, пов’язані з розриттям дорожнього покриття вулиць, доріг, майданів, площ.

  3. Роботи, пов’язані з порушенням благоустрою об’єктів зеленого господарства.

  4. Роботи, пов’язані з інженерними вишукуваннями.

  5. Роботи, пов’язані з археологічними дослідженнями.

  6. Улаштування нових та/або заміна існуючих посадкових майданчиків для пасажирів міського громадського транспорту з встановленням навісу або павільйону.

  7. Ремонт та/або улаштування майданчиків для паркування транспортних засобів, спортивних, дитячих та інших майданчиків.

  8. Заміна пошкоджених та застарілих конструкцій опор, ліхтарів, освітлювальної арматури, тросів, розтяжок, кабелів, дротів, комунікаційної апаратури.

  9. Прокладення, перекладення або заміна водостічних, водопровідних труб та водоприймальних колодязів.

  10. Установлення нових, відновлення, ремонт та заміна існуючих малих архітектурних форм.

  11. Відбудова, відновлення зруйнованих частин фундаментів пам’ятників, декоративних скульптур та композицій, елементів обладнання фонтанів та декоративних басейнів із заміною зношених труб та водопровідної арматури фонтанів тощо.

  12. Установлення нових та/або ремонт і відбудова пошкоджених споруд і обладнання пляжів (гардеробів, камер схову, пунктів прокату пляжного інвентарю, туалетів, лав, грибків, навісів, альтанок тощо), спортивного та дитячого устаткування.

Затверджений порядок


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень