A A A K K K
для людей із порушенням зору
Солотвинська селищна рада
Тячівського району, Закарпатської області

КНП«ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 22.09.2021 17:05
Кількість переглядів: 2026

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ  ПІДПРИЄМСТВО

 «ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ

СОЛОТВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 ТЯЧІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ»

 

Роз’яснювальний лист

 

       Наявність антитіл від covid-19 не є приводом відмовлятись від вакцинації. Лише антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від важкого перебігу COVID-19 та госпіталізації. Коли ми говоримо про поняття імунітету до вірусу чи інфекції — ідеться про появу антитіл, які виробляються в організмі як протидія до чужорідного агенту.

Антитіла, які виробляються в організмі проти SARS-CoV-2, з’являються вже в перші кілька днів після зараження, а їх наявність вказує на те, що людина була інфікована SARS-CoV-2 незалежно від перебігу захворювання (безсимптомної, легкої чи важкої форми). Антитіла класу G (IgG) — обумовлюють віддалену відповідь організму, тобто те, що ми називаємо «імунітетом», вони зберігаються від 2 до 4 місяців і їх кількість залежить від того, як тяжко людина перехворіла. Наразі науковці констатують, що наявність антитіл не є гарантією того, що людина не захворіє.

Поняття “захисний рівень антитіл до COVID-19”, який убезпечить від повторного інфікування, — не існує. НТГЕІ не рекомендує визначати рівень антитіл ні до, ні після вакцинації. По-перше, тому що тест системи для визначення антитіл наразі не стандартизовані. По-друге, під час клінічних досліджень вакцин, зокрема, AstraZeneca та Pfizer, не було виявлено ніяких побічних реакцій серед тих людей, які вже мали антитіла після хвороби, у порівнянні з тими, хто їх не мав. Це означає, що вакцинація тих, хто вже перехворів, є безпечною. По-третє, ті хто мають антитіла після хвороби, однаково повторно хворіють. Але ми точно знаємо, що вакцини працюють — після 12–14 днів рівень захворюваності серед вакцинованих практично не зростає, а якщо і є випадки захворювань — то вони не тяжкі. А серед невакцинованих — рівень хворих зростає»,

Вакцинація попереджає тяжкий перебіг хвороби, госпіталізацію і смертність, дозволяє людям жити звичним життям. Головне — розвантажує систему надання медичної допомоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень